Home Aktualny numer Archiwum Redakcja Informacje dla autorów Recenzenzowanie prac Indeksowanie czasopisma Dla sponsorów Kontakt

Archiwum

2020

Tom 25. nr 1 marzec - spis treści

Alert COVID-19 !

Stanowisko grupy ekspertów Polskiego Towarzystwa Alergologicznego w sprawie postępowania u chorych na astmę i choroby alergiczne w okresie pandemii SARS-CoV-2 (s.2)

Marek L Kowalski, Zbigniew Bartuzi, Anna Bręborowicz, Magdalena Czarnecka-Operacz, Jerzy Kruszewski, Marek Kulus, Marcin Moniuszko, Marek Niedoszytko, Marita Nittner-Marszalska, Roman J. Nowicki, Barbara Rogala, Maciej Chałubiński, w ramach Sekcji PTA „Mikrobiom, infekcje, a alergia”

STRESZCZENIE     PEŁNA WERSJA-PDF

Temat wiodący: Alergie pokarmowe

ARTYKUŁY POGLĄDOWE

Indukcja tolerancji w alergii na pokarmy (s. 8)

Aneta Krogulska

STRESZCZENIE     PEŁNA WERSJA-PDF

Ślina jako materiał biologiczny przydatny w diagnostyce alergii na pokarmy (s. 19)

Wojciech Kowalczyk, Kinga Lis, Magdalena Żbikowska-Götz, Zbigniew Bartuzi

STRESZCZENIE     PEŁNA WERSJA-PDF

Potencjalne zagrożenia wynikające ze spożycia wybranych produktów „superfoods” (s. 24)

Michalina Mróz, Alicja Ewa Ratajczak, Emilia Korek

STRESZCZENIE     PEŁNA WERSJA-PDF

Zastosowanie testu aktywacji bazofili w diagnostyce i monitorowaniu alergii na pokarm u dzieci (s. 28)

Julia Gawryjołek, Aneta Krogulska

STRESZCZENIE     PEŁNA WERSJA-PDF

Home Aktualny numer Archiwum Redakcja Informacje dla autorów Recenzenzowanie prac Indeksowanie czasopisma Dla sponsorów Kontakt